Poziv za medije: konferencija za novinare i predavanje o društvenom poduzetništvu

zef | 29.11.2021.
Wide kane reinholdtsen letdkk7whqk unsplash
Konferencija za novinare i predavanje održat će se u srijedu, 1. prosinca 2021. u prostorima Wespa Space u Zagrebu, s početkom u 14 sati.

Poštovane/i predstavnice/i medija,

Zadruga za etično financiranje (ZEF) i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) pozivaju Vas na konferenciju za novinare i predavanje za javnost pod nazivom Društveni poduzetnici i njihov pozitivan društveni utjecaj u kontekstu mjerenja i kvantificiranja društvenog utjecaja koje će se održati u srijedu, 1. prosinca 2021. u Wespa Spaces (Zavrtnica 17, Zagreb) u dvorani Indigo s početkom u 14 sati. 

Predavanje će održati Maja Weisglass, sociologinja i suosnivačica lokalne mreže ECG konzultanata, a na predavanju će sudjelovati i društveni poduzetnici s područja Grada Zagreba, Andrea Rosandić, stručnjakinja za društveno poduzetništvo i Roman Danko, voditelj Humana Nova Zagreb, također članovi ECG mreže konzultanata. Predavanju će nazočiti i voditelj Zadruge za etično financiranje Goran Jeras, glavni konzultant Ivan Vrban te voditelj projekta Ivon Pavlović, koji će također biti na raspolaganju za medijske izjave. 

Raspored događanja:

  • 14:00 - 14:30 – izjave za medije
  • 14:30 - 15:30 – predavanje 
  • 15:30 - 16:00 – pitanja i rasprava

Zadruga za etično financiranje zajedno s partnerskom organizacijom Zelenom mrežom aktivističkih grupa od listopada 2020. godine provodi projekt eECONOMIJA koji je sufinanciran putem Europske unije i Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Jedan od osnovnih ciljeva OPULJP-a je doprinos rastu zapošljavanja, dok su kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. financirane aktivnosti kojima je cilj razvoj postojećih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja. Slijedom navedenog, projekt eEconomija ima sljedeće ključne ciljeve:

  • osposobljavanje stručnjaka za pokretanje usluge mjerenja i praćenja društvenog utjecaja poduzeća te izrade nefinancijskih izvještaja putem postojeće metodologije Economy for the Common Good (ECG),
  • stvaranje mreže ECG konzultanata putem koje će Zadruga djelovati na tržištu.

Projekt eECONOMIJA podrazumijeva i provođenje kampanje promidžbe i informiranja javnosti o važnosti mjerenja društvenog utjecaja te edukacije potrošača o načinu prepoznavanja društvenih poduzetnika, a upravo je nefinancijsko izvještavanje kroz mjerenje društvenog utjecaja najjednostavniji način za transparetno informiranje potrošača o društvenom poslovanju, osobito kada se radi o međunarodno prepoznatoj metodologiji koju implementiraju nezavisni stručnjaci.

Za praćenje događaja, pripremljena pitanja i sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Kontakt za medije: Ivon Pavlović, Zadruga za etično financiranje, 098 672 554, ipavlovic@zef.hr

COVID-19 napomena: Konferencija za medije i predavanje za javnost ograničeni su na 50 posjetitelja, a COVID potvrde nisu nužne za sudjelovanje.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!