U Ugarcima održano predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi

Andrea Bekić | 22.03.2019.
Wide whatsapp image 2019 03 20 at 19
U zajedničkoj suradnji Poljoprivrednog gospodarstva „Drvo života“ Ugarci, Podružnice Ministarstva poljoprivrede Požeško – slavonske županije i Zadruge za etično financiranje, u srijedu je održano predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi. 

Edukaciju smo započeli vježbama euritmije koje je vodio profesor Petar Matajčević.  Prilika svima koji su do sada i prakticirali euritmiju da nauče neke nove vježbe i informacije o njima, a onima kojima je ovo bio prvi susret s euritmijom dalo se zaključiti da im je bilo vrlo interesantno 😊 

Nakon vježbi uslijedio  je uvod u biodinamičku poljoprivredu s kojom nas je upoznala naša Lucija, koja se biodinamikom bavi već dugi niz godina.
Uz sam primjer divne prakse koju smo imali priliku vidjeti na njenom gospodarstvu „Drvo života“ pobliže je objasnila što to biodinamička poljoprivreda jest, koji su njeni temelji te što sama biodinamika znači za nju. 

Da bismo dobili još širu sliku biodinamike u praksi, pobrinuo se mladi bračni par iz Brazila koji nam je opisao svoja putovanja i iskustva s posjeta biodinamičkih farmi diljem svijeta. Od Norveške, do Indije, zatim Novog Zelanda te Waldorfske škole iz Fidžija 😊 

Svi prisutni imali su priliku vidjeti praksu ljudi iz različitih krajeva svijeta te na koji način biodinamika povezuje njihovu zajednicu i kakve sve divne stvari razvija i stvara.

Veliko HVALA svima koji su došli i svojim prisustvom pridonijeli stvaranju jedne zaista divne atmosfere i sve vas pozivamo  da nam se nastavite pridruživati na svim budućim događanjima.

Ujedno najavljujemo i priliku za sljedeći susret -  1. svibnja 2019. kada će se održati cjelodnevna radionica izrade biodinamičkih pripravaka. Tema nam je kompostni čaj. Zajedno učimo kako izraditi kompostne pripravke potrebne za rad biodinamičkih gospodarstava 😊 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!