ZEF edukacija – Dobra ekonomija

Andrea Bekić | 26.11.2018.
Wide dobra ekonomija
U petak nas je u prostorijama naše članice Impact Hub-a ovog puta zajedno okupila dobra ekonomija! 

Na zanimljivom predavanju Dražena Šimleše iz Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) slušali smo o nizu dobrih projekata diljem svijeta utemeljenih na dobroj ekonomiji, vrijednostima društvene odgovornosti, zaštite okoliša, kombiniranih s postojećim resursima na vrlo inovativne načine. Vidjeli smo koliko je važno udruživanje bazirano na povjerenju i brizi za zajednicu te kakvu dobrobit takvo udruživanje sa sobom nosi za sadašnje, ali i sve buduće naraštaje.

Da nam dijeljenje znanja i vještina, utemeljenih na tim vrijednostima pomaže u stvaranju pozitivnih promjena koje se opiru nekontroliranom rastu i zaduživanju, a sa sobom nose nova bogatstva za zdraviji i pravedniji svijet. Razgovarali smo i o današnjem sistemu koji se temelji na strahu da ćemo bez njega biti bespomoćni.

Osviještena potrošnja, etično financiranje, solidarnost, zajednički rad, lokalne razmjene, lokalna valuta sve su to ključevi pozitivnih promjena, stvaranja nečega što traje, što je održivo, protivno destruktivnoj naravni današnjeg ekonomskog sustava.
Large 46656753 2206184902952946 3181009068982534144 n

Dobra ekonomija uči nas da možemo zadovoljavati svoje potrebe bez da ugrožavamo druge oko nas.  Postoje već mnogi ljudi koji posluju društveno odgovorno i to je ono što trebamo poticati i širiti u današnjem okruženju. Dražen nam naglašava koliko je važno da mi danas krenemo, makar i malim koracima, jer sve buduće generacija će nam biti itekako zahvalne!

Stvarajmo dobru ekonomiju, zajedno! 
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!