Imamo prve ECG stručnjake za održivo poslovanje u Hrvatskoj

zef | 23.06.2021.
Wide riccardo annandale 7e2pe9wjl9m unsplash
U svibnju je održan prvi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Program treninga, koji su održali konzultanti s dugogodišnjim iskustvom na temu održive ekonomije, Nils Wittke i Gerd Hofielen, uključivao je upoznavanje i razumijevanje prednosti ECG metodologije, interaktivni i praktični rad te izradu ECG izvještaja uz kontinuiranu podršku trenera i ZEF-a kroz Q&A sesije. Polaznici su tako imali prilike naučiti kako primijeniti ECG način promišljanja i praksu u organizacijama. Sljedeći korak za osposobljene polaznike treninga koji su stekli status certificiranog ECG stručnjaka je razvoj poslovnog modela za ECG mrežu u Hrvatskoj pod koordinacijom ZEF-a. 

Osposobljavanjem prvih polaznika treninga, ujedno je pokrenuto i stvaranje mreže ECG stručnjaka u Hrvatskoj koji će za mjerenje i praćenje utjecaja poduzeća na društvo koristiti postojeću Matricu općeg dobra (Common Good Matrix). Riječ je o indikatoru transparentnosti i održivosti poslovanja koji pokazuje u kojoj se mjeri ECG vrijednosti primjenjuju u praksi u poduzeću, odnosno koliki je doprinos poduzeća općem dobru.

Economy for the Common Good (ECG) je ekonomski model koji za svoj primarni cilj i svrhu djelovanja ima opće dobro – dobar život svih na zdravom planetu. ECG teži etičnoj tržišnoj ekonomiji osmišljenoj da poveća kvalitetu života svima te promicanju vrijednosti ljudskog dostojanstva, ljudskih prava i ekološke odgovornosti u svakodnevnoj poslovnoj praksi. 

Trening se održao u okviru projekta eECONOMIJA koji provodi Zadruga za etično financiranje (ZEF), u suradnji sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa (ZMAG).

Projekt je financiran kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, a provode ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. Organizacija treninga sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog socijalnog fonda.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!