Održana 12. predstavnička Skupština ZEF-a

Iva Kvakić | 18.04.2018.
Wide dsc 0976 copy

U Rijeci je u subotu, 17. ožujka 2018. održana predstavnička Skupština Zadruge za etično financiranje na kojoj je predstavljena suradnja s društvom Rijeka 2020 koje se brine da Rijeka postane Europskom prijestolnicom kulture. Skupština je održana u prostorima EPK na Delti odakle razvijaju operativne, programske i komunikacijske strategije.


Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture projekt je kojim Rijeka želi poboljšati opseg i raznolikost kulturne ponude u gradu, proširiti pristup i sudjelovanje u kulturi, jačati kapacitete kulturnog sektora i njegove veze s drugim sektorima te povećati međunarodnu vidljivost i profil grada i regije.

Partnerstvo Zadruge i EKP vidimo ponajviše kroz suradnju na programskim pravcima kao što je Učionica, RiHub te Energana inkubator izjavila je voditeljica programa Učionica Tanja Kalčić, koja je ujedno članovima Zadruge predstavila navedene programe. ZEF svojim interdisciplinarnim i inovativnim pristupom može pomoći u osnaživanju kapaciteta zajednice nastale oko projekta EPK.

Zadruga za etično financiranje osnovana je 22. travnja 2014., s prvenstvenim ciljem osnivanja prve etične banke u Hrvatskoj. ZEF će biti osnivač i jedini dioničar etične banke, dok će svi članovi zadruge ujedno biti i suvlasnici buduće prve etične banke u Hrvatskoj. U ovom trenutku ZEF broji oko 1200 članova od kojih su više od polovice fizičke osobe različitih struka i profila, dok među pravnim osobama ima industrijskih i turističkih tvrtki, malih i srednjih poduzeća, dioničkih društva, jedinica lokalne samouprave, OPG-ova, udruga, sindikata i razvojnih agencija.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!