Održana ZEF edukacija - Dobra ekonomija

Andrea Bekić | 23.11.2018.
Wide 46524331 381252632417119 3946146725281923072 n
U petak, 23. studenog  prostorima članice ZEF-a Impact hub, održana je druga u nizu besplatnih ZEF edukacija na temu održive, pravedne, solidarne i ekološki odgovorne “DOBRE EKONOMIJE”!

Zadružnim udruživanjem, razmjenom znanja i iskustava i poslovnom suradnjom u  ZEF-u gradimo paralelni ekonomski sustav usmjeren na održivi razvoj lokalne zajednice i svih njezinih članova. Radi se o sustavu koji se opire nekontroliranom rastu i potrošnji prirodnih resursa, zaduživanju,nedemokratskom upravljanju i nepravednoj raspodjeli dobara. Model “dobre ekonomije” kroz demokratske oblike vlasništva i upravljanja te brigu i odgovornost prema ljudima i prirodi nudi alternativu. O ključnim temeljima zadružnog projekta ZEF-a i perspektivama njegova razvoja podsjetili smo se uz predavanje Dražena Šimleše o “dobroj ekonomiji”! Snimku edukacije možete pogledajti ovdje.

Dražen je rođen 1976. godine u Bjelovaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao, magistrirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju. Zaposlen je kao znanstveni suradnik na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Područje rada je globalizacija, održivi razvoj i permakultura, društvena i solidarna ekonomija. Do sada objavio pet knjiga i više znanstvenih radova. Posljednje knjige su Ekološki otisak – kako je razvoj zgazio održivost i Dobra ekonomija. Predaje kolegij Globalno društvo i održivi razvoj na Mirovnim studijima. Aktivan na civilnoj sceni i trenutno volontira kao koordinator programa centri znanja udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) te je upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju. Glavni koordinator je Europske mreže za solidarnu ekonomiju – RIPESS.

Impact Hubovi su mjesta koja promiču i podržavaju poduzetništvo koje adresira relevantne društvene i okolišne izazove. Okupljaju globalnu zajednicu poduzetnika,aktivista, kreativaca, profesionalaca i svih pojedinaca koji žele raditi ili već rade na idejama ili poduhvatima koji stvaraju pozitivne promjene.


Large dobra ekonomija
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!