Pozivamo vas na radionicu mjerenja društvenog utjecaja

Iva Kvakić | 08.06.2018.
Wide 2016 testat kirchnerkonstruktionen engl

U sklopu Konferencije o dobroj ekonomiji koju organizira naš član ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa), gostuje i Nils Witke koji će vas uvesti u svijet „Ekonomije za opće dobro“, društveno-ekonomskog pokreta koji je postao najpoznatiji po svojoj metodi praćenja društvenog utjecaja odnosno utjecaja na opće dobro. Kada se upoznate i jednom probate mjeriti svoj stvaran doprinos općem dobru mjerenje kakvo se koristi prilikom društvenog odgovornog poslovanja izgledati će kao običan vic. Economy for Common Good (ECG) prati naše poslovno ponašanje spajajući odnos između najvažnijih dionika ili grupa s kojima radimo i vrijednosti kojima bismo trebali težiti ako nam je zaista iskreno stalo do društva i odgovornog poslovanja, a to su: ljudsko dostojanstvo, solidarnosti društvena pravda, ekološka održivost te transparentnost i suodlučivanje. 

Nils Witke će predstaviti osnove ECG modela te nas upoznati s razvojem modela u brojnim država Europe i svijeta. Dođite se upoznati s ovom inovativnom i naprednom metodom mjerenja utjecaja na lokalnu zajednicu i društvo na Konferenciju o dobroj ekonomiji, 15.06. u kinu Tuškanac.

Nils je međunarodno priznati trener i konzultant za ECG model te revizor za izvještaje mjerenja pomoću ECG modela. Ovaj model će uz određene prilagodbe koristiti i naša Zadruga za etično financiranje prilikom ocjenjivanja svojih projekata te investicija. U suradnji sa ZEF-om čiji je ZMAG član kao posebni dodatak Konferenciji o dobroj ekonomiji za „one koji žele znati više“ organiziramo zasebni trening/radionicu gdje će Nils ući dublje u temu i detaljnije predstaviti samu Matricu 5.0 koja je suma izračuna pomoću ECG modela. Također ćemo predstaviti na kojinačin bi sam ZEF mogao koristiti Matricu i ovaj model u svom poslovanju.

Trening se događa dan poslije konferencije, 16.06. u prostorijama ZEF-a, Radnička 52/R2 - 6. kat, u trajanju od tri sata 10:00-13:00. 

Cijena treninga/radionice iznosi 100 kn, a za članove ZEF-a cijena iznosi 50 kn. Prijave na kontakt ikvakic@zef.hr. Uplate je moguće izvršiti na račun ZEF-a HR0523400091110656638 s naznakom „za ECG radionicu“.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!