Predstavljamo vam mikrozajmove za društveno poduzetništvo

Iva Kvakić | 09.05.2018.
Wide advice advise advisor 7096

U listopadu prošle godine objavili smo poziv za korištenje mikrozajmova za članove ZEF-a, rezultat višemjesečnog napora našeg tima za pilot projekte. U suradnji s partnerima TISE, etičnim fondom iz Poljske i članom Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka, osigurali smo milijun i pol kuna za poticanje društvenog poduzetništva unutar ZEF-a koristeći inovativni poslovni model buduće etične banke. Zajmovi će se moći koristiti za financiranje poslovnih poduhvata društvenog poduzetništva, ali i za predfinanciranje sredstava za dobivene projekte.

Do iskorištenja sredstava ZEF svim članovima, vlasnicima društvenih poduzeća ili onima koji će to tek postati, nudi mogućnost mikrozajmova - izdavanje povoljnijih novčanih sredstava sa fiksnom kamatnom stopom od 4,5 posto te rokom zajmova od 18 mjeseci i to u iznosima od 5.000 do 25.000 eura po projektu. ​Prijave će se uzimati u obradu kako budu pristizale.

Za sve koji se žele pobliže upoznati s konceptom društvenog poduzetništva u svrhu bolje pripreme za prijavu, pozivamo vas da pogledate našu online edukaciju Društveno poduzetništvo - poslovanje s vrijednostima koja će vam kroz teorijski uvod i brojne primjere iz Hrvatske i inozemstva pobliže dočarati koncept društvenog poduzetništva i kriterije koje takvo poslovanje treba ispuniti.

Stvarajmo dobru ekonomiju. Zajedno!

Detaljne upute za prijavitelje s poveznicama na prijavne obrasce možete pronaći ovdje, a za sva pitanja vezana uz Poziv ili kriterije slobodno se obratite našem timu za pilot projekte:

Renata Kiršić, voditeljica projekta, rkirsic@zef.hr, 092 298 9595
Silvana Vujnović, voditeljica financiranja, svujnovic@zef.hr

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!