Small agriculture cereal crop 68590

Kako djeluje Platforma za dobru ekonomiju?

Platforma za dobru ekonomiju djeluje kao koordinacija unutar koje se mogu naći brojni ekonomski i poduzetnički modeli koji promiču održiv odnos prema resursima i okolišu te pravedno i solidarno ponašanje prema ljudima, posebno prema osobama i društvenim skupinama u nepovoljnom položaju. Ovu otvorenu platformu čini 13 članica iz cijele Hrvatske, a koordinira je organizacija Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj (CEDRA HR).

blog 21.10.2016.
Small osnivanje zadruge u sloveniji

Zadruga za etično financiranje osniva se i u Sloveniji

Svjesni važnosti društvenog poduzetništva i potrebe za samostalnim osiguravanjem boljih uvjeta u svom poslovnom okruženju, rodila se nakana o osnivanju Zadruge za etično financiranje u Sloveniji: „Dosta smo radili na povezivanju i ponosni smo što smo dosad privukli toliko dobrih ljudi i uspješnih lokalnih priča. Na dosadašnjem putu smo uspjeli dokazati da je mnogo toga moguće ostvariti i bez novca, a naši dosadašnji rezultati i njihov utjecaj na zajednicu pokazali su se respektabilnima“, poručila je Lenka Puh, jedna od osnivačica Zadruge za etično financiranje u Sloveniji.

blog 31.07.2016.
Small agriculture basket beets 533360

Agrifficiency: Program energetske učinkovitosti za poljoprivrednike

Vrlo važan segment djelovanja Zadruge za etično financiranje trenutno je 13 sekcija u koje su podijeljeni članovi Zadruge sa statusom pravne osobe, kao što su obrtnici, tvrtke, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ostale samostalne djelatnosti. Bitan detalj u toj priči je međusobna suradnja članova i sekcija na zajedničkim projektima koji će dodatno pokrenuti i ubrzati osnivanje etične banke.

blog 04.06.2016.
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!